Luft/luft-värmepump

  En luft/luft-värmepump är en av de vanligaste typerna av värmepumpar som används idag. Den är särskilt lämplig för de som inte har möjlighet att borra för bergvärme eller gräva för jordvärme. Genom att utnyttja kompressorteknik kan denna typ av värmepump extrahera värme från luften och använda den som en effektiv värmekälla i ditt hem.

Luftkonditionering

Förutom att ge värme under kalla perioder kan en luft/luft-värmepump även användas som luftkonditionering under sommaren. Genom att reversera processen kan den även kyla inomhusluften och skapa en behaglig temperatur när det är varmt ute. Detta gör värmepumpen mångsidig och användbar året runt för att reglera temperaturen i ditt boende.

Fördelar med en luft/luft-värmepump

En av fördelarna med en luft/luft-värmepump är att den är relativt enkel att installera. Den kräver inte stora ingrepp i byggnaden och är därför ett populärt alternativ för både fritidshus och villor. Vi hjälper till med installation och säkerställer korrekt funktion med optimal prestanda.

Enkel installation. Låg initial kostnad. Värme- och kylfunktion. 

Luftvärmepumpar från Thermia

Björklunds Rör säljer och installerar luftvärmepumpar från Thermia som är en pålitlig tillverkare med en lång erfarenhet inom området. Thermias värmepumpar är utformade för att skapa ett bättre inomhusklimat och för att möta dina specifika behov när det gäller uppvärmning och kylning. Vi kan erbjuda professionell rådgivning för att hjälpa dig välja rätt modell och storlek för ditt hem.

Service och installation

Utöver installationen erbjuder vi även service och underhåll för luftvärmepumpar. Det är viktigt att regelbundet kontrollera och rengöra värmepumpen för att säkerställa dess effektivitet och livslängd. Våra kunniga tekniker kan hjälpa till med att utföra nödvändiga underhållsåtgärder och vid behov reparera eventuella problem.

Kontakta oss för offert och för rådgivning

Sammanfattningsvis är en luft/luft-värmepump ett utmärkt alternativ för dig som vill ha en effektiv och prisvärd värmekälla utan att behöva genomföra omfattande installationer. Den kan ge värme under kalla perioder och fungera som luftkonditionering när det är varmt. Vår erfarna personal kan hjälpa dig med installation, rådgivning och service till luftvärmepumpar för att förbättra ditt inomhusklimat.

Frågor och svar

Vad kostar det att installera en luft-luftvärmepump?

Beroende på modell kostar vanligtvis en luft-luftvärmepump inklusive installation mellan 12 000 kronor till 25 000 kronor.

När lönar det sig med en luftvärmepump?

En luftvärmepump utgör ett betydande ekonomiskt sparande som ett komplement till befintlig uppvärmning. Den minskar löpande dina energikostnader samtidigt som dess initiala investeringskostnad är relativt låg. Inom några år tenderar besparingen från luftvärmepumpen oftast att överstiga den ursprungliga investeringskostnaden.

Kan man installera en luftvärmepump själv?

Det korta svaret är nej. Privatpersoner måste anlita certifierad personal för detta. Bara certifierad person får installera värmepumpar.

Förmånlig finansiering med